Nesreća se dogodila juče nakon obrušavanja materijala

Sva trojica povređenih rudara jame “Sretno” Rudnika mrkog uglja "Breza", koji su juče ujutru zadobili povrede prilikom obrušavanja materijala, nakon obrade u Službi hitne medicinske pomoći Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) pušteni su na kućno lečenje.

Potvrdio je ovo pomoćnik direktora KBZ Kasim Spahić, piše Srpskainfo.

U nesreći, koja se dogodila juče ujutru oko 6.10 sati, kako je saopštio dežurni Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, teže su povrede zadobili K. B. (1989) i M. E. (1977) iz Breze, dok je lakše telesne povrede zadobio H. Dž. (1995), takođe iz Breze.

"Jedan je rudar zadobio prelom košćice na stopalu, a drugi bočnog nastavka slabinskog pršljena. Te se povrede karakterišu kao teže, ali nisu za hospitalizaciju pa su i oni, nakon ukazane pomoći, otpušteni na kućno lečenje", istakao je Spahić.

Uviđaj na mestu događaja obavili su rudarski inspektor kao i pripadnici Policijske stanice Breza, a kako je istakao direktor RMU Breza Muamer Omerhodžić, u toku je sačinjavanje zapisnika zbog čega u ovom trenutku ne može dati više informacija.

Autor: Kurir/Blic

#Kasim Spahić

#Sretno

#nesreća

#rudnik