Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga ko je došao u Beograd, međutim, Matej mi nikada nije odgovorio.

Splićanka Maja S. koju je nestali mladić Matej Periš zadnju kontaktirao u noći nestanka rekla je za emisiju Exploziv da se kaje što se nije javila kada ju je Matej nazvao te da je prošla poligraf, a svoj mobitel dala policiji. 

Iako je prvo bilo navoda da se na poziv javila te da Periša nije čula od buke, Splićanka je objasnila i pokazala kako je od njega imala propušten poziv u 22.39 sati. Veruje se da je upravo ona posljednja osoba koju je nestali Matej kontaktirao u noći nestanka.

- Najviše me bole te laži što pišu, samo zamagljuju pravu istinu. To me najviše i boli. Beograd je pokriven kamerama, zna se gde sam bila, prošla sam poligraf, predala svoj mobitel, dala uvid u svoj automobil, spremna sam krv i kosu dati, sve samo da skinem ljagu sa svog imena - rekla je Maja S. koja poznaje dobro Beograd s obzirom da tamo često izlazi.

- Normalno da se kajem, to mi je najveća muka od svega jer smatram, da me je možda obavestio da dolazi u Beograd, ja bih im rekla gde da idu i što da rade - rekla je Maja S.

- Imam 31 godinu, ja sam prijateljica Mateja Periša. Moja mama je bila njemu učiteljica, moj brat mu je prijatelj... Došla sam ovde danas jer ne želim da se krijem i nije istina da sam nestala, izbrisala sam društvene mreže zbog pretnji koje su mi slale. U 21. veku zar ljudi mogu pomisliti da policija nije videla moje kontakte? Maksimalno sarađujem i javljam svaku moguću informaciju, prošla sam i poligraf - objasnila je prijateljica nestalog Mateja Periša.

Ona kaže da je u Beograd došla 27. decembra naveče te se smestila kod prijateljice.

- Stigla sam kod prijateljice kući, gde sam bila smeštena. Međutim 28. je moja prijateljica došla u Beograd sa drugom prijateljicom i bila je prilika da se vidimo. Znala je da sam loše, ali smo otišli u Buda bar na večeru. Nakon toga, dobila sam temperaturu i vratila sam se kod prijateljice i tek 30. decembra mi je prijateljica Teodora rekla da me vodi u jedan restoran. Dođemo tamo, taman pred ulazak u restoran zvoni mi telefon. Rekla sam, stani da parkiram pa ću u restoranu. Ulazim unutra, spajam se na WIFI i vidim da mi je Matej poslao poruku putem Instagrama. Onda sam videla propušten poziv - kaže Maja S.

Ona je, kaže, sa društvom bila u restoranu i Periš ju je pozvao da je pita gde da idu.

- Odgovorila sam mu na Instagramu, pitala sam ga ko je došao u Beograd. Međutim, Matej mi nikada nije odgovorio. Ja sam mu opet poslala poruku da ga pitam gde je, da mu kažem da ga traže i da se javi. Meni nije bilo u glavi da je ovo sve ovako. Tek kada je prošao 1. januar vidim da je jako ozbiljna situacija. Kad me policija kontaktirala, videla sam koliko je ozbiljno - kaže Maja.

Autor: redportal.rs

#Matej periš

#nestanak

#splićanka