Za Matejem se i dalje traga

Nestali mladić iz Splita za kojim potraga ne jenjava već 16. dan, a svakodnevno imamo nove informacije što tačne i zvanične, kao i nezvanične. Sigurno ono što izaziva veliku buru u javnosti jeste što se pojavila misteriozna djevojka iz Splita, s kojom je Matej Periš (28) kritične večeri bio na vezi.

Kako Kurir saznaje u pitanju je M. S. iz Splita, vlasnica firme brodova u tom gradu i 30. decembra bila je u Beogradu sa svojim društvom kao i Matej.

- Nakon što se saznalo da je lijepa Splićanka nekako povezana s nestalim Matejem, svi novinari iz Hrvatske pokušali su da stupe u kontakt s njom, ali je ona sve blokirala i odbila bilo koju saradnju - kaže izvor iz Splita i dodaje:

- Čak je obrisala i profile na društvenim mrežama. Nakon što se saznalo za nju u javnosti mnogi su se pitaju kako je bila povezana s nestalim, ali je ubrzo otkriveno da je Matejev prijatelj njen brat.

Prema riječima sagovornika, u pitanju je prijatelj nestalog koji nije želio da krene s njima na putovanje u Beograd.

- Brat M. S. nije htio da ide na putovanje, jer je smatrao da je rano da se provode jer su nedavno izgubili prijatelja. Ali je Matej svakako stupio u kontakt sa Splićankom - kaže izvor i nastavlja:

- Navodno su se čuli nekoliko puta te večeri kada je nestao. Međutim, M. S. je veoma kontradiktorna u svojim izjavama, jer je navela da zbog muzike u lokalu nije razumjela šta joj priča. S druge strane rekla je da je vidjela samo propušten poziv od Mateja.

Izvor iz Splita kaže da je M. S. kad se pročulo za nju u javnosti čak stavila crnu profilnu fotografiju na Fejsbuku.

- Stavila je fotografiju prije nekoliko dana i navodno žali za njim. Sve je to čudno i na neki način sumnjivo djeluje i njen iskaz koji je dala policiji i sve ostalo. Takođe, navela je da je Matej koristio opijate, jer je želeći da postigne željeni cilj kao skiper morao dosta da radi - navodi sagovornik.

- Zbog čega se ona nije odmah javila policiji i rekla da je bila u kontaktu s njim, nego je čekala da se izvadi listing i uradi cijela analiza telefona Mateja za sad nije poznato.

Autor: atvbl.com / kurir.rs

#Matej periš

#Splićanin

#nestanak

#splićanka