Teoretičar zavere koji je verovao da koronavirus ne postoji

Poznati italijanski teoretičar zaverr Mauricio Burati (61), svojim fanovima poznat kao Mauro iz Mantue, umro je na intenzivnoj nezi od koronavirusa za koji, kako je mnogo puta isticao, nije verovao da postoji.

Burati je je imao veoma zapažene stavove o vakcini, a svojim antivakserskim stavovima privukao je veliki broj ljudi koji su ga podržali. Često se uključivao na italijanskom radiju "Zanzara" gde je delio svoje teorije i mišljenja. Na istom radiju se hvalio kako "širi kugu", a jednom prilikom je čak usled povišene temperature otišao u supermarket bez maske. Sve to on smatra "nebulozom".

Sada već pokojni Burati, odbijao je savete lekara, ali i da se testira pošto je verovao da štapić za uzimanje brisa izaziva virus. Puno teorija zavere prevalio je preko svojih usta, a do poslednjeg trena je bio inspirisan i nadahnut da širi svoje antivakserske teorije.

U jednom od svojih poslednjih javljanja na radiju, rekao je da će napustiti Italiju i potražiti azil u Koreji ili Turskoj kako bi izbegao da ga "nateraju da primi vakcinu".

Otišao je u bolnicu tek kada su ga voditelji i njegovi fanovi naterali da ode, ali je do samog kraja odbijao da veruje da je u pitanju koronavirus i nisu mu posustala antivakserska uverenja. Takođe, odbio je da ode u bolnici u svom rodnom gradu "jer su tamo komunisti kojima ne veruje", pa je otišao da se leči u Veroni. Umro je nakon 22 dana na intenzivnoj nezi. Imao je visoku temperaturu i intubirali su ga kada je prestao da reaguje na bilo kakve terapije.

Autor: redportal.rs

#antivakser

#koronavirus

#mauricio burati

#preminuo

#teoretičar zavere