Uspeo je da prebaci oko 23.500 dolara.

Kinez je nedavno osuđen za krađu nakon što je drogirao svoju bivšu devojku, a zatim joj otvorio oči da otključa njen pametni telefon i prebaci novac sa njenog računa na njegov.

Muškarac (27) je osuđen na više od 3 godine zatvora jer je drogirao svoju bivšu devojku i otključao njen telefon dok je bila u nesvesti kako bi prebacio sredstva sa njenog bankovnog računa na svoj i izmirio kockarske dugove. Uspeo je da prebaci oko 23.500 dolara.

Sve se desilo 26. decembra 2020. godine, ali je muškarac osuđen za svoje postupke tek početkom ovog meseca. Prema tužiocima, Huang Mouhui, stanovnik Hepua, u kineskoj provinciji Guanksi, kontaktirao je svoju bivšu devojku, poznatu samo kao Dong, pod izgovorom da želi da joj vrati novac koji joj duguje.

On je od zajedničkih poznanika saznao da mu je bivša devojka bolesna, pa je stigao u njen dom sa svežim povrćem, kako bi joj skuvao toplo jelo. Zatečena njegovom ljubaznošću, Dong je dozvolila da joj pripremi lek, što je on iskoristio da umeša neke lekove zbog kojih je izgubila svest.

Čim je zaspala, on je uzeo njen telefon i prst, kako bi ga otključao, a zatim je držao njene kapke otvorene kako bi pristupio njenom Alipay nalogu, sa koga je prebacio 23.500 dolara. Kada je završio, jednostavno je otišao ponevši njen telefon sa sobom.

Kada se Dong konačno probudila, primetila je da su Huang i njen telefon nestali, a kada je proverila svoj Alipay, bila je šokirana kada je videla kako njena ušteđevina nestala. Videvši transakcije koje nije odobrila, pokušala je da pozove Huanga, ali pošto se on ne javlja, obavestila je vlasti.

Huang Mouhui se sakrio i uhapšen je tek u aprilu 2021, 4 meseca nakon što je ukrao novac svoje bivše devojke. Do tada je većinu sredstava već potrošio na plaćanje dugova, kockanje i pokrivanje životnih troškova. Ranije ovog meseca, Huang je osuđen na 3 godine i 6 meseci zatvora i naloženo mu je da plati kaznu od 20.000 juana.

Autor: redportal.rs

#drogiranje

#krađa

#novac

#oko

#otključavanje telefona

#oči

#telefon