Otkad se sve desilo ne može da dođe sebi...

Jasmina Jovanović (35) u sredu uveče je u svom stanu u ulici Jovana Isailovića u Kotežu nožem izbola poznanika Čelika Asimovskog (38), nakon što je on optužio da mu je ukrala telefon i, kako ona tvrdi, fizički nasrnuo na nju.

Teško povređeni muškarac vozilom Hitne pomoći prevezen je bolnicu sa više ubodnih rana po grudnom košu i nogama. Kako Jasnima tvrdi za Blic, Asimovski je u dva navrata sinoć dolazio u njen stan, a kada je drugi put vratio počeo je da je tuče.

- Bila je između devet i pola deset, gledala sam seriju, a on je došao na vrata i biciklom počeo da udara, kao da provaljuje u stan. Rekla sam mu da ide, da ne radi to, da nema prava da me maltretira, a on je ušao unutra. Stavio je na sto dve bočice metadona i uradio se, u prepone se ubo - tvrdi Jasmina koja nakon incidenta nije uhapšena.

"Bilo mu je loše, pala mu je glava, uplašila sam se da ne umre. Dizala sam mu glavu, govorila mu "Čelik, pogledaj me", a on je mumlao da je dobro."

Nakon toga, navodno, ranjenom muškarcu je pozvonio telefon.

- Zvao ga je Zoran da se negde nađu, ja znam od detinjastva tog muškarca što ga je zvao, a on to nije znao - kaže ona i dodaje da je sve bilo u redu dok je Asimovski kasnije te večeri nije pozvao sa broja muškarca sa kojim se našao:
Posle me je zvao, pitao me je da li je zaboravio telefon kod mene jer ga nigde nema. Sve sam pretražila, pogledala ispod kreveta, nije ga bilo. Tako sam mu i rekla.

Nedugo zatim, kako tvrdi, Asimovski je opet došao na njena vrata.

- Lupao je, vikao da sam mu ukrala telefon, a ja umesto da se zaključam i ćutim, ja sam mu otvorila - tvrdi i nastavlja:
Čim sam otvorila narnuo je na mene, počeo je da me udara u glavu. Pesnicama me je udarao po glavi... Još me boli.

U jednom trenutku je, kako kaže, oborio na krevet i nastavio da je bije, i ona je tada, kako tvrdi, uzela nož.

- Setila sam se da mu tu stoji nož na policii, dohvatila sam ga i ubola ga u butinu, a isekla sam ga i negde po stomaku. Uradila sam to jer sam se plašila, krupniji je, jači od mene, maltretirao bi me celu noć - priča Jasmina.

Krv je bila svuda po sobi, a Jasmina je tada pozvala Hitnu pomoć.

- Ja sam uzela peškir i držala mu na nozi, krvi je bilo svuda. Uzeo je telefon i zvao je policiju, a ja sam zvala Hitnu pomoć.

Kako kaže, otkad se sve desilo ne može da dođe sebi.

- Krv je bila na sve strane, nisam mogla da je očistim. Uzela sam svoje majice i peškir da time pokupim - priča Jasmina.

Jasmina kaže da se Asimovski sada nalazi u Urgentnom centu, a da je ona bila u policiji i dala izjavu.

- Sad ne znam šta će da bude. Meni još nije dobro od svega što se desilo. Na Sud ćemo pa ću tamo da ispričam sve što je bilo. A za dalje... ja ću mali nož da kupim i da ga nosim sa sobom, ako mu opet padne na pamet da ga napadne ja ću ga opet ubosti - kaže ona.

Podsetimo, do napada je došlo u sredu uveče u naselju Kotež. Kako je MUP saopštio, devojka je osumnjičena da je nožem izbola 38-godišnjeg muškarca po grudnom košu i nogama. Mladića je zbrinula Hitna pomoć, i on je prevezen na reanimaciju u Urgentni centar.

Autor: T. M. C.

#Izbola muškarca

#Kotež

#ispovest