Policija je na više lokacija u Beogradu pronašla u prodaji u manjim prodavnicama falsifikovan proizvod

Nakon što je policija u Beogradu, pre 20-tak dana, uhapsila D. Č. (41) osumnjičenog da je duži period proizvodio mleveni "plazma" keks koristeći tuđi naziv brenda i žig, osumnjičeni je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, zaključio sporazum o priznanju krivice.

On je priznao izvršenje krivičnog dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena, za koje mu je sud izrekao uslovnu kaznu, kojom je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 11 meseci, a koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni ne izvrši novo krivično delo u roku proveravanja od 4 godine i 11 meseci.

Ove navode potvrdila je i branilac okrivljenog, advokat Slavka Babić i dodala da je njenom klijentu danas ukinut pritvor, dok je oštećeno privredno društvo upućeno na parnični postupak radi ostvarenja imovinskopravnog zahteva.

Podsetimo, policija je na više lokacija u Beogradu pronašla u prodaji u manjim prodavnicama falsifikovan proizvod mlevene "plazme" u pakovanju od 300 grama, a onda i ilegalni pogon za proizvodnju tog proizvoda čiji je vlasnik osumnjičeni.

U pogonu je pronađena linija za punjenje ambalaže, štampač za štampanje na ambalaži, veća količina folije, odštampana kartonska pakovanja, kao i rinfuzni mleveni keks.

Autor: telegraf.rs

#Srbija

#plazma

#policija

#sud