Ovako poznati bivši košarkaš vaspitava svoju decu

Legenda košarke ne želi da razmazi svoju decu i radije bi da investira u njih nego da im jednostavno daje novac.

Šakil ima šestoro dece i procenjuje se da je težak oko 400 miliona $ tako da mu nije problem da izdržava nekoga, ali dugoročno ne želi da im bude jedini izvor finansiranja već da ih nauči da se novac zarađuje.

Gostovao je na podkastu Earn Your Leisure gde je objasnio svoju metodu.

- Deca su mi porasla već i nerviraju me, ne baš nerviraju ali ne razumeju. Stalno im govorim, nismo mi bogati, ja sam boga - rekao je Šek.

- Moraš prvo da diplomiraš, osnovne, možda i master i onda ako hoćeš da investiram u tebe moraš da dođeš i da mi objasniš zašto misliš da to treba da uradim, inače neću da ti dam ništa - dodao je Šek.

- Postoji jedno pravilo, edukacija. Ne interesuje me da li igraš košarku ili bilo šta slično. Slušaj, imam šestoro dece. Voleo bih da neko bude doktor, da ima svoj hedž fond, da bude farmaceut, advokat, neko ko ima više biznisa, neko da vodi moj biznis, ali govorim im uvek da neću to da im predam nego da moraju da zarade - nastavio je Šek.

Šek sa jedne strane ne želi da razmazi svoju decu i da im život previše olakša ali sa druge i ne voli "selebriti" kulturu u kojoj nevoljno prisustvuje.

- Ove poznate ličnosti su lude i ne želim da budem jedna od njih. Odričem se svog statusa selebritija - rekao je Šek u jednom intervju za NY Post.

- Pre nisam imao ništa ali samo zato što sam uspeo ne znači da sam veći i pametniji od tebe, samo jer imam više novca ne znači da sam bolji od tebe. Nikad nije bilo tako i nikad neće biti. Tako da ne želim da se povezujem sa takvim ljudima - rekao je Šek u intervjuu.

Autor: redportal.rs

#KOŠARKA

#bogastvo

#porodica

#vaspitanje

#Šakil O'Nil