Odluka izazvala proteste u glavnom gradu

Sud u Peruu odbacio je slučaj silovanja rekavši da je navodna žrtva nosila "čipkasto crveno donje rublje" na zabavi i da je to bio jasan znak da je te večeri nameravala da ima seks i da nije zapravo silovana. Porota, koju su činile i dve žene, izjavila je da žrtva nije bila toliko stidljiva koliko je tvrdila i oslobodila optuženog.

Sudije su presudile da se podnosilac žalbe lažno predstavljala, dodajući da žene nose crveni donji veš samo u posebnim prilikama kada nameravaju da imaju seks.

IZVOR: YT / Viral Videos

Žrtva je rekla da je bila pijana i onesvešćena na zabavi kada joj je optuženi rekao da će prvo pokupiti neke dokumente kod njega u stanu, a da će je on potom odvesti kući. Međutim, sledećeg jutra se probudila gola u njegovom krevetu. Optuženi muškarac tvrdio je da su navodi protiv njega samo oblik ženske osvete. Odluka suda izazvala je negodovanje i nezadovljstvo među ženama, ali i većinom stanovništva Perua.

Protesti su izbili u glavnom gradu Limi, a žene su izašle na ulice noseći crveno donje rublje oko nogu u znak solidarnosti sa žrtvom.

Autor: redportal.rs

#Peru

#crveno rublje

#protest

#silovanje