Rajli želi da sisa do 10 godine

Dojenje ima brojne prednosti za dijete, ali i za majku i ne postoji preporuka do koje dobi je u redu dojiti ili nije pa svaka žena odlučuje za sebe. Šeril Vajn to ne predstavlja problem ni sada, kad njeni sinovi već imaju 5 i 6 godina.

Ova 39-godišnjakinja sinove Rajlija i Majla doji pre škole, naveče, pa čak i u parku ako to požele. Smatra da je to potpuno normalno te da ih je zbližilo.

- Majčino mleko je vrhunski roditeljski alat jer pomaže u smirivanju dece i teši ih kad su uzrujana ili bolesna - kaže. 

Prvobitno je planirala da prestane dojenje kad je Rajli napunio 3 godine, ali je onda shvatila da želi da njeni sinovi budu deo te odluke. A Rajli je rekao da neće prestati sisati do 10. godine.

- Razmišljam o tome kad ću prestati. Međutim, dok deca to traže, to je biološki normalno. Izbor nije samo moj, to moramo odlučiti zajedno - smatra Šeril.

Zbog svoje odluke suočava se često sa negativnim komentarima.

- Pitaju me smatram li da je ponašanje moje dece normalno. To su deca. To nas je zbližilo. Oni znaju da mogu u svakom trenutku doći k meni i utešiti se. To je deo naše veze i glavni razlog zbog kojeg nastavljam dojiti kaže ona.

- Mislim da nikad nisam odlučila da ću dojiti. To je bilo nešto što sam zamišljala i što mi se činilo potpuno prirodnim. Lepo iskustvo - zaključuje.

Autor: redportal.rs

#dojenje

#majka

#mama

#sinovi