Strašni slučajevi na Institutu za majku i dete

Zamenik direktora Instituta za majku i dete prof. dr Vladislav Vukomanović kazao je da su u toj ustanovi imali dvoje malih pacijenata koji su doživeli strašnu komplikaciju korona virusa.

Ispoljavanje bolesti kod dece je vrlo raznoliko, a troje mališana koji su na respiratoru su i dalje životno ugroženi, rekao je on.

U pitanju su petomesečna beba, devojčica od 16 i dečak od 17 godina, a prof. dr Vukomanović je rekao da njihovo stanje nije dobro.

- Nepromenjeno je, i dalje su životno ugroženi. Dnevno ima poboljšanja, ali onda pogoršanja, teško je. Devojčica je već skoro dve nedelje na respiratoru, ali nažalost, dužina trajanja te ventilacije ponekad ima i loš prognostički značaj - rekao je on "Kuriru".

- Imali smo na Institutu dva deteta koja su doživela šlog. Dečak od samo dve godine imao je tromb u srcu, naizgled potpuno zdravom, koji se otkačio i otišao u mozak. Kod jedne devojčice se tromb stvorio u mozgu, verovatno zbog oštećenja unutrašnjeg zida, odnosno endotela krvnih sudova. Ispoljavanje bolesti je vrlo raznoliko i teško je predvideti šta može da se desi - rekao je on.

Autor: mondo

#Dečak

#doživeo

#koronavirusa

#od

#Šlog