Želi i da se snimi novi film o bitki na Kosovu

Doktor Nestorović je skoro opet bio gost na popularnom Jutjub kanalu Balkan info. Doktor je već duže osim u glavnoj temi pandemije vrlo tražen da priča o mnogim društvenim temama bilo aktuelnim bilo večitim što su i ovoga puta dobili. 😁

Doktor Nestorović se dotakao po njemu krucijalnih tema, a to je očuvanje sprkih mitova pa između ostalog i kuću Tarabića koju želi da obnovi jer je potpuno srušena.

- Zadao sam sebi da obnovim kuću Tarabića. Bio sam sad skoro da vidim i potpuno je zapušteno. Razgovarao sam sa čovekom koji drži to zemljište i on je potpuno za. Znaš zašto? Zato što je to srpski mit! Kažu Srbi su mitomanski narod, kosovski mit, naravno. Svaki narod ima svoj mit. Bez mita smo ništa i naš mit kosovski je fenomenalan epski mit, boriš se protiv zla, slabiji si, znaš da ćeš da pogineš i boriš se. Žao mi je što nismo snimili neki bolji film o tome.

- Mi moramo da podignemo svoje mitove, da pričamo o znamenitim ljudima, zadužbinama, manastirima koji se sada obnavljaju. Moramo da podignemo nacionalne institucije, jer nemamo nikakve trenutno. One koje imamo se ne bave nacijom, SANU se ne bavi Srbijom, a zovu se srpska.

Doktor je bio oštar prema SANU i većini njenih članova o po njemu nemarnom poslu oko identiteta Srbije, ali sa druge strane rekao da ga ne zanima pozicija u toj ustanovi.

IZVOR: YT / BALKAN INFO - Zvanični kanal

Autor: redportal.rs

#Doktor Nestorović

#Srbija

#Tarabići

#mit

#nacija