Građani Podgorice u potrazi za kafom ☕

Usled pogoršane epidemiološke situacije pre 7 dana su u Crnog Gori uveli dodatne protivepidemijske mere. Naime, zatvorene su teretane, fitnes centri, sportske sale, dečije igraonice i ugostiteljski objekti u Budvi, Kolašinu i Ulcinju. U Podgorici, Cetinju i na Žabljaku su još oštrije mere. Oni pored zabrane rada ugostiteljskih objekata imaju i zabranu izlaska od 22 č do 5 č. Zabranjuju se i posete po kućama lica koja nisu članovi istog domaćinstva.

Iako se mnogima činilo da će građanima Podgorice najteže pasti zabrana kretanja, prevarili su se. Najveći žal javio se za nedostatkom kafića. Utehu se potražili u obližnjim opštinama. Naime, Podgoričani su se dosetili da na kafu odu do opštine Tuzi i Zete.

Kako kaže naš izvor, svi kafići u opština Tuzi je prepuni, pa su ljudi počeli da naručuju kafu za poneti i da je piju po parkovima. Mesta je malo za ovoliki broj Podgoričana i mnogi unapred rezervišu mesto. Slična situacija je i u Baru. Meštani Bara kažu da je sad veći pik sezone nego što je bio letos.

Udrženje ugostitelja se pobunilo i pokušavaju da nađu rešenje za novonastalu situaciju jer su se meštani Podgorice prebacili u druge opštine i samim tim povećali rizik od zaražavanja u tim opštima.

Da li će Podgoričani, ukoliko im zabrane odlazak u susedne opštine, spas potražiti u Beogradu ostaje da vidimo. 🤣

IZVOR: TW / @BDozivotna

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Crna Gora

#Podgorica

#kafa