TV ekipa ga pratila i snimala 3 dana kako bi se uverili gledaoci

Dajsuke Hori (36) iz Japana, proveo je poslednjih nekoliko godina uvežbavajući svoj um i telo da funkcionišu na što je moguće manje sna. Tvrdi da spava samo 30 minuta dnevno i da se uopšte ne umara.

On je smanjio dnevno vreme spavanja sa oko 8 sati dnevno na samo 30 minuta, a da nije pretrpeo nijedan ozbiljan sporedni efekat povezan sa nedostatkom sna. On je predsednik Japanske asocijacije za spavanje i sada uči druge kako da smanje dnevno vreme za spavanje kako bi mogli više da uživaju u životu.

Foto: Odditycentral/Odditycentral

Dajsuke je u jednoj popularnoj japanskoj TV emisiji govorio o svom kontroverznom rasporedu spavanja. S obzirom da je svima to zvučalo nemoguće, producenti TV emisija su izazvali Horija da postavi kameru u svoju dnevnu rutinu u trajanju od 3 dana. Prihvatio je da ga prati televizijska ekipa i uspeo je da odspava samo 30 minuta sna, ponekad čak i manje od toga, dnevno.

Prvog dana Daisuke je ustao u 8 sati ujutro. Prvo je otišao u teretanu, zatim je čitao knjige, pisao neke članke za nedeljnu kolumnu, igrao video igrice, a zatim je izašao da se sretne sa prijateljima na večeri. Nakon toga, napravio je kratke video-isečke o rutini spavanja za svoj Jutjub kanal. Nakon snimanja, imao je još jedan obrok, obavio neke poslove po kući i ćaskao sa ljudima na mreži.

Oko 2 sata napokon je došlo vreme za san, samo što je dobio oko 26 minuta zatvorenih očiju pre nego što se probudio, a da mu čak nije bio potreban ni budilnik. Obukao se i krenuo na surfovanje s prijateljima usred noći, pre nego što je otišao u teretanu i konačno se vratio kući.

Foto: Odditycentral/Odditycentral

Tokom trodnevnog testa, Dajsuke Hori je noći provodio igrajući video-igre, surfujući i družeći se sa prijateljima. Svi su zajedno trenirali da skrate svoju dnevnu rutinu, kako bi zajedno mogli da uživaju u kvalitetnijem vremenu.

Gledaoce je najviše zanimalo kako je 36-godišnjak uspeo da se izbori sa pospanošću nakon jela, jer se većina ljudi bori da se odupre pospanosti izazvanoj skokovima insulina. Hori je rekao da se potrudio da konzumira kofein kako ne bi zaspao sve dok nivo insulina ponovo ne padne na normalu.

Ono što je naglasio jeste da je ovu rutinu uvodio postepeno.

Foto: Odditycentral/Odditycentral

Autor: redportal.rs

#30 min

#Dajsuke Hori

#Japan

#spavanje