Na komemoraciju je došao i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić.

Danas se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održava komemoracija čuvenom glumcu Milanu Lanetu Gutoviću, koji je preminuo 25. avgusta ove godine, u 75. godini života.

Komemoracija je u toku, počela je u 12:00, međutim, do sada se niko od članova njegove porodice nije pojavio i prvi red je ostao prazan. Na komemoraciju su stigle brojne kolege, prijatelji i poštovaoci lika i dela Laneta Gutovića.

Među prvima su na komemoraciju stigli glumci Branka Petrić, Ljubomir Bandović, Rada Đuričin, Irfan Mensur i Milan Marić.

Zatim se pojavila glumica Tamara Dragičević, a potom i glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, koji se nedavno našao u epicentru skandala zbog brztalnog napada na reditelja Predraga Gagu Antonijevića.

Oni su u tišini, spuštenih glava i u suzama ulazili u salu, gde će odati počast legendarnom umetniku.

Na komemoraciju je došao i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić.

Foto: Printscreen YouTube/Balkan info

Milan Lane Gutović umro je 25. avgusta na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti. Sahranjen je 28. avgusta u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gde su sahranjeni i njegovi roditelji. Glumac se ženio dva puta, a iza sebe je ostavio četvoro dece - ćerke Milicu i Nevenu i sinove Janka i Spasoja, kako piše Pink.rs.

Autor: Pink.rs / redportal.rs

#Komemoracija

#glumac

#milan lane gutović

#preminuo