Radnici Čistoće na udaru građana

Posle kraće pauze u akcijama suzbijanja komaraca zbog neodgovarajućih vremenskih prilika, ekipe JKP „Gradska čistoća“ su ponovo napadnute na terenu tokom obavljanja posla.

U Zemunu je sugrađanin nezadovoljstvo zbog sprovođenja mere suzbijanja komaraca izrazio udarajući službeno vozilo JKP „Gradska čistoća“, tvrdeći da je u dvorištu njegove kuće sa drveća opalo lišće zbog preparata koji se koriste u svrhu smanjenja brojnosti komaraca.

Negodovanje zbog sprovođenja akcija bilo je i u Mladenovcu gde je službeno vozilo zaustavljeno, ali je na kraju ekipa „Čistoće“ uspela da nastavi i završi posao.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Autor: blic.rs

#Ekipa

#gradske čistoće

#napadnuta

#suzbijanje komaraca