DEČAK (13): Legende i anđeli nikada ne umiru, volim te zauvek, dolazim ubrzo...

Društvenom mrežom TikTok danima kruže oproštajne poruke prijatelja 20-godišnje M. G. iz okoline Pjevlja koja je 27. jula izvršila samoubistvo skokom sa mosta sa visine od oko 180 metara u provaliju na Tari. Njeno telo pronađeno je sutradan u reci Tara u blizini crkve. Dvadesetogodišnjakinja je bila jako popularna na ovoj društvenoj mreži među mladima iz Crne Gore.

Njena smrt pokrenula je još jednu tragediju - dvadesetak dana kasnije, 13-godišnji dečak, takođe iz okoline Pjevalja, koji je ovu devojku pratio na TikToku i često joj pisao poruke, prekjuče je takođe izvršio samoubistvo. Na istom mestu, na isti način.

- Lepo spavaj draga, odmori se lepo i čekaj me gore - napisala je jedna drugarica M. G. koja je danima ranije objavljivala njihove zajedničke fotografije i snimke.

Foto: Printscreen /blic.rs

Ispod te objave ređali su se zabrinuti komentari korisnika ove društvene mreže koju su se šokirali informacijom o samoubistvu mlade TikTok zvezde iz Crne Gore.

Na sve komentare o njenoj smrti, i oproštajne poruke, uključivao se i 13-godišnjak iz Pljevalja. On je ostavljao komentare poput "Dušo" ili "Imajte malo poštovanja za nju".

Foto: Printscreen /blic.rs

Dečak je potom počeo da ostavlja poruke da je ona njegova ljubav i da će joj se uskoro pridružiti.

- Uskoro, isti most, ista patika, isto sve - napisao je dečak.

Ispod još jednog komentara na koji je odgovorila M. G. isti dečak ostavio je poruku: "Legende i anđeli nikada ne umiru. Volim te zauvek, dolazim ubrzo M." Da su ova dva slučaja povezana jasno ukazuju njihovi profili na društvenim mrežama - oboje su na Instagramu ostavili istu poruku: natpis "Safe place" (Sigurno mesto) i šest srca u duginim bojama - istim redosledom, istim fontom. Da situacija bude još bizarnija pratili su, i pratio ih je identičan broj ljudi - 538.

Foto: Printscreen /blic.rs

Kako piše Blic, nije jasno da li se ovo dvoje mladih poznavalo ili su se samo "znali sa društvenih mreža", ali je jasno da je dečakova smrt povezana sa samoubistvom 20-godišnjakinje. Na svom profilu na društvenoj mreži TikTok ova devojka je imala samo jednu objavu - tematski snimak sa drugaricom. Ispod tog klipa 13-godišnji dečak, nakon njenog samoubistva, ostavio je poruku: "Uskoro, isti most, ista patika, isto sve".

Foto: Printscreen /blic.rs

Nakon toga, na profilu koji je potpisan drugim imenom, međutim u njegovom nastavku vidi se pravo ime preminulog dečaka, na dan samoubistva objavljen je video tematski video, isto odrađen kao i poslednji klip preminule devojke, u kom je objavio njene fotografije. Istog dana i profilna slika je promenjena i postavljena je fotografija preminule M. G. "Želim da idem u Raj" napisano je iznad glave čiča-gliše koji predstavlja dečaka. Pored njega u klipu stoji isto tako nacrtana devojčica indigo plave kose, kakvu je imala i M. G. uz opis "Devojka koju volim, a koja je u Raju".

Nakon ove slike na snimku se uz pesmu smenjuju slike dvadesetogodišnje M. G. a potom i slike sa dve rečenice: "Moja glava je veoma mračno mesto" i "Gde je moj srećan kraj?"

Autor: blic.rs

#samoubistvo