JEDAN DETALJ bio je ključan za vezu sa RITOPEKOM!

Veljko Belivuk, Vlade Draganić i još najmanje trojica pripadnika zloglasnog kriminalnog klana, koji je brutalno ubijao i kasapio žrtve, živeli su kao u getu u jednom luksuznom stambenom bloku na Zvezdari. Kako Kurir saznaje, u zgradi su neprestano dežurali i članovi klana koji su bili lično obezbeđenje Belivuka!

- U zgradi u Ulici Živka Davidovića stanove su imali, osim Belivuka i Draganića, i Miloš Budimir, Nikola Stefanović, inače kum Marka Miljkovića, a tu su živeli i Boris Karapandžić, Milovan Tadić i drugi pripadnici, koji su se smenjivali u iznajmljenim stanovima - otkriva izvor.

Policija je danima pretresala stanove, ali i garaže u ovoj zgradi. - Imali su i parking-mesta, nekoliko automobila je policija odvezla, među kojima je i "opel astra" koja se vodi na Vlada Draganića, a koja je, kako se sumnja, korišćena u krivičnim delima - dodaje on.

Izvor Kurira otkriva da su pripadnici klana saznali i kada se nekoliko dana pred hapšenje policija u zgradi raspitivala o vođi klana i mestima u garaži koja koristi.

Foto: Pink.rs

Nekoliko zgrada od one u kojoj je kao živeo Belivukov klan kozmetički salon je otvorila starleta Tijana Maksimović, zvana Tijana Ajfon, koja je posle hapšenja kriminalne grupe saslušana u policiji u svojstvu građanina. Ona je bila verena za osumnjičenog Milovana Tadića, Belivukovog šefa obezbeđenja, u vreme kada je otvorila salon.

- Na to je odmah upozorena Belivukova supruga Bojana, na koju se stan i vodio. Tako su praktično dva dana pred hapšenje znali da policija motri na njih - dodaje on.

Kako dodaje, još uvek se proverava zbog čega su vođe zloglasne grupe izabrale da veliki broj stanova kupe ili iznajme baš u ovom kraju.

- Motrili su na svakoga ko je dolazio ili odlazio, a bio im sumnjiv. Stanari su najčešće znali kada je Belivuk u stanu, jer je oko zgrade, ali i na spratovima bilo momaka koji su izgledali kao obezbeđenje. U garažu su povremeno dovozili blindirane automobile, ali i "škodu kodjak", koju su takođe koristili za odlazak u Ritopek. Interesantno je da su posle nekoliko zločina u kući strave kola dovozili baš u podzemnu garažu u ovoj zgradi, jer tu nisu bila lako uočljiva - dodaje on.

Stanari zgrade na Zvezdari kažu da su odahnuli otkako ne viđaju Belivuka i njegove ljude u komšiluku.

Belivukov najbliži saradnik Marko Miljković živeo je u blizini, u luksuznoj kući sa najsavremenijim video-nadzorom. Pored njega, kuću je gradio i Belivuk, ali nije uspeo da je završi pre odlaska u pritvor. - Verovatno mu se nije mnogo ni žurilo, jer je ovako imao dobru logistiku, u istoj zgradi mu je praktično živelo obezbeđenje, a u najbližem komšiluku saradnici bez kojih nije mogao - otkriva on.

- Nije bilo nikakvih neprijatnosti, osim što su zagledali nepoznate ljude koji su dolazili. Još dok je bio u kućnom pritvoru, viđali smo i njega i ženu u zajedničkom dvorištu - objašnjava naš sagovornik. Kako kaže, iako je reč o velikom kompleksu, komšije se poznaju, jer je veliki deo objekta neuseljen.

- Zgrada ima kamere, obezbeđenje, i u tom smislu im je verovatno bilo lako da kontrolišu posetioce - dodaje komšija. Da je ovo Belivukov geto, svedoče i grafiti podrške koji su ispisani na zgradi posle hapšenja kriminalne grupe 4. februara.

pročitajte još

IZRAEL NAPAO SIRIJU!

Autor: kurir.rs

#belivuk

#velja nevolja