Iz muzeja na aukciju

Legendarni crveni bicikl iz detinjstva princeze Dajane, kojim se vozila na svom porodičnom imanju tokom 70-ih godina 20. veka, ponuđen je na aukciji. Crveni bicikl Tracker je kopija čuvenog Raleigh Chopper, jedne od najpopularnijih igračaka tog perioda.

Jednom su ga Lord i Lejdi Spenser dali na aukciju, a kupila ga je porodična kućepaziteljka princeze od Velsa Medi Pendri. Uz bicikl na aukciji dolazi i božićna čestitka iz 1994. godine koju je Dajana poslala svojoj kućepaziteljki, koja je na imanju služila gotovo 30 godina.

Bicikl je najpre prodat na drugoj aukciji pre mnogo godina, a zatim izložen u muzeju. Sadašnji vlasnici se nadaju da će joj pronaći novi dom sa kraljevskim entuzijazmom. 

Bicikl na sledećoj aukciji ponudiće britanska aukcijska kuća East Bristol Auctions, a očekuje se da će doneti zaradu između 20 i 30 hiljada funti. Specijalista za igračke Lusi Mekart za britanske medije istakla je da je to zaista važan komad.

- Dajana je bila narodna princeza, i ovo je prilika da se poseduje lični deo ove istorije. Ovo je daleko od toga da je to samo mali dečiji bicikl - objasnila je Lusi Meakart za Miror, a prenosi Magazin Novosti.rs.

Autor: magazin.novosti.rs

#AUKCIJA

#BICIKL

#bicikl na aukciji

#princeza dajana