I nastavnici su živi ljudi! 😅

U Osnovnoj školi 13. oktobar u selu Mijatovac kod Ćuprije desio se neprijatan događaj. Naime, 27. oktobra učitelj Nenad N. je poslao na Vajber grupu đacima i roditeljima pored domaćih zadataka i slike polnog organa. 😏

Roditelj koji se zadesio u tom trenutku i video sadržaj je odmah obavestio policiju koja je prosledila prijavu Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

- Kolega ne poriče da je to učinio. Ispričao mi je da nije imao nameru da to uradi. Objasnio je da je u sklopu domaćih zadataka poslao i dve-tri fotografije koje su pratile zadatke. Kliknuo je na fotografiju greškom, nije ni primetio šta je poslao. Tek posle pola sata, kada je proverio da li su svi pogledali zadatke, šokirao se kada je video šta je poslao. Sliku je odmah izbrisao, ali su je roditelji i đaci već videli. Učitelj je pozivao roditelje i izvinjavao se - kaže direktor škole Marko Đurić.

- Škola je odreagovala u skladu sa zakonima i propisima. Kolega radi više od tri decenije u prosveti. U njegovom slučaju evidentna je greška u baratanju savremenom tehnologijom. Nije imao nameru, ali takav sadržaj ne bi trebalo da ima u telefonu. Fotografija je sačuvana kao dokaz u postupku - ističe direktor škole.

Roditelji su tražili da se udalji od nastave. Mnogi od njih su imali razumevanja, ali neki su tražili da se učitelj kazni i otpusti. Učitelj je suspendovan i oduzeto mu je 30% plate.

Autor: redportal.rs

#polni organ

#roditelji

#učitelj

#viber

#Đaci

#ŠKOLA