Očekuju se vremenske nepogode

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS) upozorio je da se danas u istočnim i jugoistočnim krajevima očekuju kratkotrajne vremenske nepogode s gradom, obilnijim pljuskovima za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina.

RHZS je upozorio i da se od utorka, 22. juna, očekuje veoma toplo vreme s temperaturama (i jutarnjim i dnevnim) koje će biti iznad i znatno iznad proseka za ovaj period godine.

Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 36 do 38 stepeni. Manji pad temperature očekuje se u petak, 25. juna.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA VREMENSKE NEPOGODE (za 19. 6.2021)

Danas se u istočnim i jugoistočnim krajevima očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, obilnijim pljuskovima za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina.

UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA VEOMA VISOKE TEMPERATURE (od 22. do 25. juna)

Od utorka, 22. juna, očekuje se veoma toplo vreme sa temperaturama (i jutarnjim i dnevnim) znatno iznad proseka za ovaj period godine. Najviša dnevna temperatura u većini mesta kretaće se od 36 do 38 °C. Manji pad temperature očekuje se od petka, 25. juna.

SUBOTA, 19. 6.2021. Upozorenje je za period od 13.15 č. 19. 6. 2021.  do 14.15 č. 19. 6. 2021.

Konvektivna oblačnost koja uslovljava pljuskove sa grmljavinom i lokalnu pojavu grada u oblasti između Arađelovca i Smederevske Palanke u narednih sat vremena sporo se premešta na jug ka Kragujevcu i Jagodini, prenosi Informer.rs.

Autor: informer.rs

#RHZS

#Srbija

#upozorenje

#vremenska prognoza