Policija je uzela snimke s kamera, a Više javno tužilaštvo iz Sombora vodi istragu

Nadležni u opštini Odžaci ali i rukovodioci bazena gde se udavio nesrećni dečak B. P. (10) u nedelju popodne ni danas nisu bili voljni da odgovore na pitanje da li će neko da odgovara za ovu tragediju.

Kako prenosi Blic, noćni čuvar, koji je gluvonem, navodno je u trenutku kada su dva dečaka preskočila ogradu bazena, bio u toaletu pa nije video da je jedan dečak gurnuo u bazen drugog i pobegao. Nesrećnom B.P. koji je neplivač tako nije imao ko da pomogne. Policija je uzela snimke s kamera, a Više javno tužilaštvo iz Sombora vodi istragu.

Ostala su mnoga neodgovorena pitanja. Kako je i da li je uopšte bazen obezbeđen? Kako je moguće da gluvonema osoba, koja je najmanje kriva za sve što se dogodilo, radi na obezbeđivanju objekta? Zbog čega je ograda toliko niska kada može da ju preskoči osmogodišnji dečak?

Na pitanje u da li će neko odgovarati za tragediju koja se desila na bazenu u Odžacima, iz ove opštine kažu za Blic da je trenutno u toku istraga celog slučaja.

- Sve je na nadležnim organima koji sprovode istragu. Predsednik opštine neće davati izjave na ovu temu dok se istraga ne zavši – rekli su iz opštine.

Iz Sportskog centra u Odžacima, prvo su rekli da je direktor bazena odsutan i da probamo sa pozivom kasnije, ali se na taj broj više niko nije javljao. Nakon nekog vremena broj je bio konstantno zauzet. Na kraju, ponovo se javio portir i saopštio da je direktor opet izašao napolje.

Opština Odžaci je donela odluku da sreda, 16. jun bude proglašen za Dan žalosti povodom smrti maloletnog B.P. (10) na Olimpijskom bazenu u tom mestu. Odluku je potpisao predsednik Goran Nikolić, stoji na opštinskom sajtu. Obdukcijom u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu je, potvđeno je da je uzrok mališanove smrti, utapanje.

Autor: blic.rs

#Dečak

#Odžaci

#bazen

#utopio se dečak