Sin mi je tek posle ispričao šta su ga terali da radi

Prošle nedelje u Bačkom Jarku dogodilo se jezivo zlostavljanje, kada su dva dečaka osmog razreda prisilila učenika sedmog razreda sa posebnim potrebama da ih oralno zadovolji.

Nasilne scene snimali su i slali svojim prijateljima, što je dovelo do otkrivanja ovog užasa.

Od oca oštećenog dečaka se saznaje da se sve odigralo u školskom dvorištu, a da mališan nije odmah rekao svojim roditeljima šta se dogodilo. 

Školska uprava pozvala je oca zlostavljanog dečaka i obavestila ga o stravičanom zločinu.

Jedan dečak snimao je kako drugi dečak primorava učenika zaostalog u razvoju da ga oralno zadovoljava. Taj snimak se prširio školom, što je i dovelo do otkrivanja nasilja. 

- On nije tad ništa rekao, tek posle je rekao da su ga napadali i da su ga terali da radi bezobrazne stvari. Sve je predato nadležnim službama, a šta će dalje biti videćemo u protokolu - kaže nesrećni otac. 

Nakon razgovora u školi otac oštećenog dečaka odmah se uputio u policiju kako bi podneo krivične prijave protiv roditelja dvojice nasilnika. 

Iz policije je potvrđeno da su podnete krivične prijave i da će se postupati po svim zakonskim propisima. 

Otac je naveo i da je dečak dobio neophodnu psihološku potrebu i da se radi na tome da on psihički bude dobro. Za sada ne ide u školu, a preporuka svih nadležnih je da ne pohađa školu kako ga druga deca ne bi uznemiravala i zadirkivala.

Iz škole su rekli da se neće oglašavati za medije, već da će u toku dana poslati zvaničnu izjavu o ovom slučaju.

Autor: kurir,rs

#dete

#otac

#zlostavljanje