Rok za prijavu je 15 dana, ali nemaju svi pravo na ovu pomoć.

Vlada Srbije predložila je da se noćnim barovima i klubovima pomogne isplatom bespovratnih sredstava, imajući u vidu da im je rad od početka pandemije bio ograničen.

Visinu pomoći utvrdiće vlada posebnim aktom, zaključeno je na sednici, na kojoj je usvojena Uredba o podršci radu klubova i barova, koja će omogućiti isplatu sredstava. To je, inače, deo podrške očuvanja delatnosti koja je zabeležila u proteklih godinu dana pad prometa veći od 70 odsto.

Za tu će podršku zainteresovani moći da se, nakon objave javnog poziva, prijave na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, www.mtt.gov.rs, a rok za podnošenje zahteva je 15 dana od dana njegove objave.

- S obzirom na to da noćni klubovi i barovi nemaju jedinstvenu šifru delatnosti, dogovoreno je da se do sledećeg sastanka izradi predlog po kome bi noćni klubovi i barovi na pravedan i jedinstven način mogli biti identifikovani - navedeno je u saopštenju.

Foto: Unsplash.com/Markus Spiske

U NOB su više puta isticali da su jedna od najugroženijih grana,i da im treba značajna pomoć kako bi izgurali težak period, koji je za njih počeo sa početkom korone. Više puta su naglašavali i da njihovo zatvaranje lančano povlači i druge posledice, i da neće samo ugostitelji ostati bez posla, već i barmeni, kuvari, konobari i dobar deo domaćih proizvođača pića (destilerije, vinski podrumi) i namirnica, ali i distributera, uvoznika.

Sastanku na kome se dogovara najnovija pomoć prisustvovali su direktorka Poreske uprave Dragana Marković, i predstavnici Ministarstva finansija i Udruženja barova i noćnih klubova NOB, prenosi Blic.

pročitajte još

JAK ZEMLJOTRES u KINI

Autor: Blic / redportal.rs

#Klubovi

#Pomoć

#država

#rok