Bogdan boluje od multiple skleroze i brine se o 10-godišnjoj ćerci

Bogdan Luković iz Ivanjice, koji boluje od multiple skleroze, sam brine o 10-godišnjoj ćerki Kristini. Invalidska penzija mu je oko 16.000 dinara, drugih primanja nema, a sada mora da napusti stan u kome su živeli jer je kuća prodata.

Kaže da mu je ovo najteži trenutak u životu jer nema rešenje osim da moli za pomoć ljude dobrog srca i lokalnu vlast, pošto sam nije sposoban da obezbedi svojoj devojčici krov nad glavom.

Lukoviće je trenutno zbrinuo jedan od prijatelja, ali u kući nema mesta za sve, a uskoro će i te prostorije morati da oslobode jer stižu radnici za berbu malina. Kuda će - ne zna.

- Dok sam bio zdrav, imao sam snage. Sad kad su došle godine, nisam više siguran da idem, 30 godina ja bolujem. Ja ću da budem i na ulici i napolju. Zbog nje mi je najteže. Da ima svoje nešto, da je sutra niko ne bi dirao, da je ne bi maltretirao. Sama, žensko, nemaš ti od koga neke pomoći - objašnjava otac svoju muku.

Od 100, 200 dinara koje ponekog dobije, novac odvaja na gomilu i sakuplja - nekad za ćerku, nekad za sebe. Da sam zdrav, ja bih to zaradio - i za nju i za sebe.

- Ništa mi nije bilo teško. A sad mi je, veruj mi, teško da ustanem da spremim da jedem - kaže otac.

Iz lokalne samouprave kažu da će pomoći Lukovićima, ali da bi se što pre izgradila kuća za ovu porodicu neophodna i podrška donatora i ljudi dobrog srca, prenosi Info liga, piše Telegraf.rs.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete porodici Luković sredstva možete uplatiti na račun:

200 64458280 17  Bogdan Luković – banka Poštanska štedionica.

IZVOR: YT / Info LIGA Ivanjica

Autor: Telegraf.rs/redportal.rs

#Pomoć

#bez doma

#ivanjica

#kuća

#otac