Ono što je postigao sa tek napunjenih 30 godina života trajno svedoči o veličini gubitka koji je nenadoknadiv.

Bivši šampion Srbije u plivanju i istaknuti sudija Stefan Andonović iznenada je preminuo u 30. godini života.

- Sa dubokim žaljenjem obaveštavamo javnost da nas je iznanada i prerano napustio naš Stefan Andonović, bivši reprezentativac Srbije u plivanju i istaknuti plivački sudija - navodi se u saopštenju Udruženja plivačkih sudija Srbije.

Stefan Andonović je rođen u Beogradu 13.05.1991. godine, a kako se navodi u saopštenju Udruženja "Ono što je Stefan postigao sa tek napunjenih 30 godina života trajno svedoči o veličini gubitka koji je nenadoknadiv."

Foto: Facebook.com/Stefan Andonović

Od 2017. godine postaje nacionalni plivački sudija Plivačkog saveza Srbije i počinje redovno da sudi na državnim i regionalnim prvenstvima Srbije. Sudio je na Balkanskom prvenstvu u plivanju, u Sarajevu 2018. godine i olimpijske igre malih zemalja 2019. godine u Podgorici. Iste godine počinje da obavlja funkciju arbitara u Arbitraži Olimpijskog komiteta Srbije.

Stgefan je bio kadetski, juniorski i apsolutni državni prvak na 200 m delfin stilom, kao i osvajač mnogobrojnih drugih medalja u raznim disciplinama na državnim prvenstvima i međunarodnim plivačkim takmičenjima.

Udruženje plivačkih sudija uputilo je saučešće Stefanovoj porodici:

U ime plivačkih sudija “Udruženje plivačkih sudija – SRB” upućujemo najdublje izraze saučešća njegovoj celokupnoj porodici, devojci Sanji Andrejević i mnogobrojnim prijateljima.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#Stefan Andonović

#plivanje

#plivač

#sudija

#Šampion