Majčinska ljubav ne poznaje granice 🥰

Jedna majka u kineskoj provinciji Henan je potrošila više od 154.000 dolara na izgradnju 2 metalna mosta ispred škole svog sina, kako bi bila sigurna da on i ostala deca bezbedno prelaze put.

Meng je primetila da je put ispred škole njenog sina uvek bio zakrčen kada su roditelji odlazili po decu, a bez semafora instaliranih u blizini, prelazak puta je bio opasan i za učenike i za nastavnike. S obzirom na to ona je odlučila da iz sopstvenog džepa izdvoji novac za most. Pored toga, škola se nalazi u nižem terenu pa su se na putu često nalazile ogromne bare koje bi uzrokovale da njen sin dođe kući mokrih nogu.

- Biće duboka voda i vrlo je teško preći put. Voda će se preliti preko stepenica na kojima stoje školarci i čekaju roditelje kao ptičice. Izgledali su jadno. Noge mog deteta su pobelele jer su se natopile u vodi - rekla je Meng za lokalnu televiziju u Henanu.

IZVOR: YT / 秒拍短视频

Polaganje temelja mosta odobrio je lokalni biro za stanovanje i urbano-ruralni razvoj, ali je njihovu izgradnju isključivo finansirala ona. Naravnom Meng nije otkrila sinu da je ona finansirala igradnju mosta jer ne želi da njeno dete bude sujetno zbog ostale dece.

- Upravo sam učinila ono što sam mogla priuštiti. Posle smrti ne možete poneti novac sa sobom i ne moram da ostavljam previše novca za svoje dete. Most ću nazvati mostom mudrosti. Učenici koji prelaze most mogu biti sve mudriji i mudriji - dodala je ona.

Autor: redportal.rs

#Majčinska ljubav

#dete

#majka

#most

#sin

#ŠKOLA

#žena