Nastaviće zajednički rad u humanitarnoj fondaciji

Bil i Melinda Gejts, osnivači jedne od najvećih privatnih humanitarnih fondacija se razvode posle 27 godina braka, ali su se zarekli da će nastaviti zajednički filantropski rad.

Bil i Melinda Gejts Fondacija je postala jedna od najmoćnijih i najuticajnijih fondacija koja se bavi javnim zdravljem. Potrošili su oko 50 milijardi $ u protekle 2 decenije kako bi smanjili siromaštvo i bolest u svetu.

Gejtsovi su imali veliki uticaj u programima protiv malarije, dečije paralize, dečije ishrane i vakcina. Prošle godine je fondacija potrošila oko 1.75 milijardi $ na pomoć ljudima ugroženih zbog COVID-19 pandemije.

U zajedničkom pismu su izjavili da je njihova zajednica "nepovratno slomljena", ali su takođe rekli da su se dogovorili kako će podeliti svoju imovinu. Za sada nema više detalje o tome.

Bil i Melinda su se upoznali u Majkrosoftu tako što je Melinda bila zaposlena kao menadžer u toj kompaniji. Nekoliko godina su se zabavljali i na kraju venčali 1994. na Havajima.

- Posle mnogo razmišljanja i puno rada u našem odnosu, doneli smo odluku da se razvedemo - izjava koju su okačili na svojim Tviter profilima.

- U poslednjih 27 godina smo odgojili troje neverovatne dece i stvorili fondaciju koja radi svuda u svetu i pomaže ljudima da vode zdrav i produktivan život. Nastavljamo da verujemo u ovu misiju za koju ćemo i dalje zajednički raditi u fondaciji - napisali su Bil i Melinda

IZVOR: TW / @BillGates

- Više ne mislimo da možemo zajedno da sazrevamo kao par u sledećoj fazi naših života. Molimo za prostor i privatnost za našu porodicu dok počinjemo da vodimo novi život - pisali su na Tviteru.

pročitajte još

Pucnjava u sedištu CIA

Autor: redportal.rs

#Melinda Gejts

#Razvod

#bil gejts