Rođen je u zoološkom vrtu i veći deo života je proveo kao kućna mačka 😍

Aleksandar i Marija Dmitrijev, mladi par iz Rusije, već 3 godine žive sa pumom. Puma Mesi ima 3 godine i 2. je po veličini mačka u Americi, posle jaguara. Rođen je u zoološkom vrtu i veći deo života je proveo kao kućna mačka što nije tipično za pume, s obzirom da su vrsni predatori u divljini.

Aleksandar i Marija su psiholozi, koji su oduvek voleli mačke. Nisu ni sanjali da će dom deliti sa pumom. Međutim, 2018. godine su čuli da je novorođenoj pumi u lokalnom zoološkom vrtu u Penzi potrebna medicinska pomoć, odlučili su da ovom bolesnom mladuncu pruže veće šanse za život.

View this post on Instagram

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)

IZVOR: IG / l_am_puma

Pošto su znali da zoološki vrt neće hteti da im ga da, odlučili su da ga kupe i iznenadili su se kada je zoološki vrt prihvatio. Ipak, morali du da izvrše neka prilagođavanja oko svog doma.

Mesi je velika mačka, pa je par morao pretvorili hodnik stana u njegovo sedište tako što su obložili zidove bambusovim pločama koje su prikladnije i lako se mogu zameniti. Doneli su i veliko stablo drveta na koje se može popeti, zajedno sa malim skrovištem na dnu. Ipak, Mesijevo omiljeno mesto u kući je prozor kupatila, odakle može da vidi travnjake oko stambene zgrade.

View this post on Instagram

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)

IZVOR: IG / l_am_puma

Znali su da ga ne mogu sami dresirati, pa su unajmili trenera pasa. I isplatilo se! Mesi sada sledi osnovne komande poput "sedi“, "ostani“, "dođi“ i "ne“. S obzirom da je u pitanju puma, par ne može da je šeta u obližnjem parku bez povoca.

Život sa pumom zaista nije lak. Jedan od primera koji to dokazuju je činjenica da on ima potrebu da jede sirovo meso, a to može koštati i do 600 dolara mesečno.

View this post on Instagram

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma)

IZVOR: IG / l_am_puma

Aleksandar i Marija planiraju da kupe veću kuću, a u tom slučaju bi razmislili o nabavci drugara za igru Mesiju.

Na društvenim mrežama Mesi je postao poznat, ima preko 1,5 miliona pratilaca na Instagramu i oko 1,8 miliona pretplatnika na Jutjubu.

Autor: redportal.rs

#Puma

#par

#puma Mesi

#rusija