Smislio način kako da dobije odsustvo sa posla 💐

Jedan Tajvanac došao je na ideju kako da dobije duže plaćeno odusustvo sa posla. Naime, on se 4 puta venčao i 3 puta razbeo u 37 dana.

Tajvanski zakon daje osobama koje se venčaju pravo na 8 dana plaćenog radnog odsustva. Poslednjeg dana svog 8-dnevnog odsustva, muškarac se razveo od supruge, da bi se sutradan ponovo oženio njom i zatražio još jedno plaćeno odsustvo, na koje je smatrao da po zakonu ima pravo. On se oženio istom ženom ukupno 4 puta, a razveo se od nje 3 puta za 37 dana. Zbog toga je dobio 32 dana plaćenog odsustva.

Međutim, ovo nije išlo tako lako kao što je zamislio. Kako se razveo i potom sutradan oženio istom ženom, banka u kojoj je radio shvatila je šta on pokušava da učini, pa je odbila da mu odobri još 8 dana plaćenog odsustva.

Foto: Unsplash.com/@shardayyy

Tajvanac je zatim podneo žalbu protiv svog poslodavca u Gradskom birou rada u Tajpeju, optužujući banku da krši zakon nepoštovanjem člana 2. Pravila o odsustvu sa rada, gde piše da zaposleni imaju pravo na 8 dana plaćenog odsustva kada se venčaju, a pošto se venčao 4 puta, trebalo je da dobije 32 dana plaćenog odsustva.

Biro rada pokrenuo je istragu u vezi sa slučajem i presudio da je banka zaista prekršila Zakon o radu. Poslodavac je novčano kažnjen sa 700 dolara.

Ovaj slučaj pokrenuo je raspravu na društvenim mrežama gde su se mnogi pitali kako je moguće da zakon dozvoljava ovako nešto, ali i kako to da se niko do sada nije ovoga setio.

Autor: redportal.rs

#Odmor

#Razvod

#Tajvan

#brak

#odsustvo sa posla

#venčanje