Ukupno 50 č mesečno proveo u toaletu 🤣😂

Nezadovoljni zaposleni Tajvanac nedavno se na Fejsbuku, u grupi Blaume 2 Commune, požalio da mu je kompanija zadržala deo zarade jer je prethodnog meseca proveo previše vremena u toaletu. On je priznao da je ukupno proveo 49,5 č. u toaletu. To je u proseku 2 sata svaki radni dan. Problem za njega je što ga poslodavac nije obavestio da bi mu se mogla smanjiti plata zbog dugih pauza u toaletu.

On je tražio u grupi savet. Kako on kaže prošlog meseca je radio kao pripravnik 22 dana, ukupno 195 sati za 160 juana. Na dan isplate zarade, primetio je da dobio oko 4.400 juana manje. Nakon toga se obratio odeljenju za ljudske resurse gde su mu dali dokaz, interne snimke, da je proveo skoro 50 radnih sati u toaletu. Pošto uprava u proseku dozvoljava samo sat vremena kupatila dnevno, od njegove plate oduzeto je 27,5 sati .

- Dobro, bio sam tamo dugo vremena, ali da li to znači da se moj novac može odbiti neselektivno? - pitao se on.

Čovek je rekao da je razmišljao da o tome prijavi Birou rada, ali da su njegovi roditelji bili protiv toga i rekli su mu da drži glavu dole i da zadrži posao.

- Ako ne mogu da provedem vreme u kupatilu, onda ću se samo navući u gaće i zaudarati celu kancelariju. Zaista sam zanemeo od svega ovoga - dodao je on.

Roditelji su mu ipak savetovali da ne prijavljuje ovaj slučaj Zavodu za zapošljavanje, kako bi mogao da zadrži posao. Reakcije na društvenim mrežama su podeljene.

Međutim, mnogi smatraju da nemaju sve kompanije sredstava da omoguće radniku da 50 č. mesečno provede u toaletu.

Autor: redportal.rs

#Tajvanac

#plata

#radno vreme

#toalet