Ulični specijalitet iz indijske države Utar Pradeša

Svaka od regija ove površinski velike zemlje ima neke svoje specifičnosti. Od mirisnih i aromatičnih začina, do neobičnog spoja povrća i namirnica koje sve to povezuju. Često su to žitarice: pirinač, pšenica, kukuruz, proso, a ponekad i pesak!

Ulični prodavac hrane u indijskoj državi Utar Pradeš osvojio je društvene mreže kada je bloger Amar Sirohi objavio snimak na kome on koristi pesak kako bi "skuvao" krompir.

View this post on Instagram

A post shared by Amar Sirohi (@foodie_incarnate)

IZVOR: IG / foodie_incarnate

Ljudi u severnom delu Indije koriste pesak obično za spremanje kikirikija i pirinča, ali se ova namirnica izgleda pokazala dobrom i za pripremanje ukusnog krompira.

Ulični prodavac je u vok pun peska stavio krompir koji je "kuvao" oko 20 minuta, a potom ga je servirao uz sos od korijandera, paradajza, đumbira i belog luka. Porcija košta oko 30 evrocenti.

Autor: redportal.rs

#Indija

#hrana

#kromir

#pesak