Jajnici su joj neobično veliki

Mariam Nabatanzi (36), majka iz Ugande, ima 44 dece i svi imaju istog oca. Tačnije, oni imaju 6 blizanaca, 4 trojke i 3 četvorostruka para.

Nažalost, Mariamin suprug je otišao od njih pre 3 godine i ona mora sama da podiže veliku porodicu. Žive u tesnoj kući izgrađenoj od cementnih opeka sa krovom od valovitog gvožđa, između polja kafe.

Foto: starbiz.com/starbiz.com

Mariam u dobi od 12 godina bila udata za svog supruga koji je tada imao 40 godina. Godinu dana kasnije rodila je prve blizance. Mariam je otišla kod svog lekara i rekao joj je da su joj jajnici neobično veliki. Međutim, pilule za kontrolu rađanja mogu da izazovu zdravstvene probleme. Stoga je Mariam prestala da uzima tablete i bebe su nastavile da se rađaju.

Kada je Mariam imala 23 godine, imala je 25 dece. Vratila se lekaru, koji ju je sprečio da uzima lek, ali bilo je uzalud. Još jednom je Mariam savetovano da nastavi trudnoću bez prekida.

Njena poslednja trudnoća, pre 2,5 godine, imala je komplikacije. Rodila je 6. blizance, ali nažalost jedan od njih nije uspeo da se preživi tokom porođaja. Za to vreme Mariamin muž je napustio nju i skoro 40 dece.

- Naneo mi je veliki bol. Trenutno sve vreme provodim brinući se o svojoj deci i radeći kako bih zaradila - rekla je ona.

Foto: starbiz.com/starbiz.com

Veći deo plate troši na hranu da bi prehranila svoju ogromnu porodicu. Takođe mora da se brine o medicinskoj nezi, odeći i školarini kako bi svojoj deci osigurala najbolji početak života.

Veličina jajnika je povezana sa plodnošću žene. Broj potencijalnih jajnih ćelija koja su spremna tokom začeća žene zavisi od veličine njenih jajnika. Stoga, ako su jajnici manji, ženi će možda biti teško da zatrudni jer su joj rezerve jajnih ćelija niže od proseka.

Foto: starbiz.com/starbiz.com

Autor: redportal.rs

#Najplodnija žena

#deca

#jajnici

#muškarac