Izneli svoj stav

Nakon velikog skandala koji je potresao Srbiju i optužbi da je poznati glumac Branislav Lečić silovao svoju koleginicu Danijelu Štajnfeld danima se nižu nove neprijatne situacije sa kojima se suočava optuženi glumac.

Jedna od njih je i potvrda da Branislav Lečić isključen iz predstave Kad su cvetale tikve i to na inicijativu svojih kolega koji su potpisali peticiju. Beogradsko dramsko pozorište je obavestilo glumca da prekidaju saradnju sa njim.

Među 17 glumaca koji su potpisali peticiju našli su se Miloš Biković i Miodra Radonjić koji su se ovim povodom i oglasili na društvenim mrežama.

Prvi je to učinio Miograd Radonjić koji je na svom Instagram profilu u okviru storija objavio sliku i obratio se sledećim rečima:

- Obraćam se povodom slučaja zamene kolega glumca Branislava Lečića u predstavi Kad su cvetale tikve. Same optužbe koje je iznela koleginica Danijela Štajfeld na račun kolege Lečića, urušavaju uobičajenu stvaralačku atmosferu i komunikaciju u pozorištu između kolega. Bez želje da bilo kome namećem svoje mišljenje, smatram da je u ovakvoj atmosferi Branislav Lečić trebalo sam da istupi iz svojih predstava dok se situacija ne reši na mestu gde jedino i treba da se rešava, a to je sud. Ali to je samo moje mišljenje.

- A sad, istine radi. Kada se pojavila pomenuta inicijativa glumaca, zajedno sa većinom mojih kolega koji mnogo uže od meme igraju u toj predstavi, potpisom sam dao podršku. Dok se ne razreši celokupna situacija, namera nije da se bilo ko targetira i veoma mi je žao što mediji vrše hajku. Molim vas da budemo civilizovani i i suzdržani - poručio je Miodrag.

Foto: Instagram.com/@radonjicmiodrag

Nakon njega oglasio se i glumac Miloš Biković koji je jasno izrazio svoj stav:

- Poštujem pretpostavku nevinosti. Ne učestvujem u lovu na veštice. Ne stavljam se u poziciju sudije. Javnost, a samim tim i ansambl pozorišta je uznemiren. Stoga, u želji da zaštitim predstavu koja se bavi i temom silovanja, podržao sam incijativu da Branislav Lečić ne bude deo predstave dok se aktuelana situacija zvanično ne razreši - poručio je Biković.

Foto: Instagram.com/@bikovic

Za razliku od njih glumac Mima Karadžić podržao je svog kolegu, a više o tome možete pročitati u tekstu ispod:

Autor: redportal.rs

#Danijela Štajnfeld

#Kad su cvetale tikve

#branislav lecic

#milos bikovic

#miodrag radonjic

#peticija

#predstava