Tužba je upućena i vlasniku agencije u kojoj je ona radila

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet protiv B. V. vlasnice sajta bebisiterka.rs, preko kojeg su roditelji dečaka starog četiri i po meseca angažovali dadilju koja je uhapšena pošto mu je 9. marta dala da popije dva leka za smirenje.

Tužilaštvo je danas sudu dostavilo i predlog da bebisiterki Snežani I. C. (51) iz Beograda izrekne meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, pošto je tokom istrage utvrđeno da je bila neuračunljiva i da se i ranije lečila u psihijatrijskim ustanovama.

- Nakon sprovedenih dokaznih radnji, a zbog postojanja opravdane sumnje da je okrivljena S. C. učinila protivpravno delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, Prvo osnovno tužilaštvo je danas podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok za to postoji potreba, kao i meru zabranje vršenja poziva delatnosti i dužnosti - saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Vlasnica sajta preko kog su roditelji angažovali dadilju, koja je bila psihijatrijski bolesnik, kako je potvrđeno, biće pod istragom zbog osnova sumnje da je učinila krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću s obzirom na to da je oglasila sajt bebisiterka.rs preko koga je posredovala između roditelja i dadilja i tu uslugu naplaćivala.

- Preduzeće se sve radnje utvrđivanja da li se u postupcima sada osumnjičene B. V. stiču elementi krivičnog dela naovlašćeno bavljenje određenom delatnošću ili bilo kojeg krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - potvrdilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Inače, vlasnica sajta je tokom istrage protiv dadilje, kako je Kurir pisao, bila saslušana kao svedok. Osim nje, saslušani su i roditelji dečaka kog je bebisiterka otrovala lekovima.

- U dokaznom postupku tužilaštvo je saslušalo okrivljenu, ispitalo u svojstvu svedoka roditelje deteta kao i B. V. koja je vlasnik sajta bebisiterka.rs preko kog su roditelji radno angažovali dadilju. Zatim je pribavljena medicinska dokumentacija od Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu i Klinike za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević u vezi dugogodišnjeg lečenja okrivljene S. C. Naloženo je i komisijsko neuropsihijatrijsko veštačenje kojim je utvrđeno da je okrivljena bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, ali i komisijsko toksikološko-medicinsko veštačenje telesnih povreda nastalih kod detete, kojim je utvrđeno da se stanje u kom se nalazilo dete, nakon što mu je okrivljena u dva navrata dala lek za smirenje diazepam može kvalifikovati kao teška povreda zdravlja - navelo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Autor: kurir.rs

#agencija

#beba

#dadilja

#trovanje

#tužilaštvo