Nismo učinili ništa loše i nije nam žao zbog ovoga 😍

Univerzitet Lahore u Pakistanu odlučio je da protera dvojicu praktičara nakon njihovog javnog priznanja. Odluku su doneli nakon što je video dospeo na pakistansku društvenu mrežu. Na snimku se vide dvoje učenika kako se grle. Prema Straits Timesu, studentkinja Hadika Javaid klečala je u dvorištu škole držeći buket cveća da pokaže naklonost prema studentu Šehriar Ahmad. Šehriar je brzo zgrabio buket i privukao Hadiku bliže.

Potom su se zagrlili i proslavili sve uz mnogo učenika koji su posmatrali sve to i navijala. Međutim, ovaj video-snimak se menadžerima Univerziteta u Lahoreu, koji oboje pohađaju, ne čini toliko zabavnim.

Ured za obrazovanje Univerziteta u Lahoreu naglasio je da su Hadika i Šehriar "ozbiljno prekršili kodeks ponašanja". Stoga je škola najavila njihovo proterivanje. Oni su dodali da su 12. marta održali posebno disciplinsko saslušanje kako bi sa 2 studenta pregledali slučaj, ali oni se nisu pojavili.

IZVOR: TW / @rai_farhatullah

Hadika i Šehriar odbili su da se izvine zbog svog javnog priznanja.

- Nismo učinili ništa loše i nije nam žao zbog ovoga - napisala je Hadika Javaid na Tviteru, dok je njen sada verenik Šehriar naglasio je da su se već ranije zaprosili u kampusu:

- Može li nam neko objasniti šta smo pogrešili učinivši (sprovodeći) predlog javno na Univerzitetu u Lahoreu?

Par je čak rekao da su nakon objavljivanja video-zapisa na društvenim mrežama dobili gomilu pretnji. U zemlji se otvoreno izražavanje naklonosti između muškaraca i žena, bilo da su u braku ili ne, smatra "kulturno i verski neprihvatljivim“.

Pored toga, pakistanske žene češće pate od predrasuda i nepravde nego muškarci. Obično mnogi univerziteti u Pakistanu zabranjuju devojkama da nose farmerke ili šminku. Neke škole takođe imaju jasna pravila o dozvoljenim interakcijama između dečaka i devojčica.

Autor: redportal.rs

#Pakistan

#par

#univerzitet

#veridba