Nije mu lako 🤣😂

U Velikoj Britaniji, 41-godišnji nezaposleni diplomac Oksforda je izveo roditelje na sud u bizarnom pokušaju da ih natera da ga finansijski podržavaju tokom života.

Iako je školovani pravnik i ima diplomu sa prestižnog univerziteta Oksford, Faiz Sidiku (41) tvrdi da je potpuno zavisan od majke i oca iz Dubaija. U sudskim spisima do kojih je došla štampa, Siddikui sebe opisuje kao ranjivo odraslo dete zbog zdravstvenih problema i insistira na tome da bi odvajanje njegovih bogatih roditelja predstavljalo kršenje njegovih ljudskih prava.

Faiz ne radi od 2011. godine, živi u stanu od 1,4 miliona dolara koji je u vlasništvu majke Rakšande (69) i oca Dževda (71) u blizini Hide Parka u centralnom Londonu. Roditelji su mu takođe plaćali sve račune i davali mu nadoknadu od 550 dolara nedeljno, ali sve ovo žele da mu oduzmu nakon ozbiljne svađe koju su imali.

- Ovi roditelji koji pate imaju svoj pogled na ono što je pogodno za njihovog teškog, zahtevnog i upornog sina - rekao je roditeljski advokat Džastin Varšav KC za britanski tabloid The Sun.

Ovo nije prvi put da se Faiz našao u medijima, Još 2018. godine bio je u vestima zbog tužbe protiv Univerziteta Oksford, tvrdeći da ta institucija nije obezbedila adekvatnu nastavu, što ga je sprečilo da stekne prvoklasnu diplomu i uticalo na njegovu advokatsku karijeru. Gubitak je procenio na 1,4 miliona dolara, ali je njegov zahtev sudija odbacio.

Gospodin Sidiku, koji je do 2011. radio u nekoliko advokatskih kancelarija, pokrenuo je prošle godine postupak protiv svojih roditelja tražeći izdržavanje, ali ga je sudija porodičnog suda odbio. Sada je prosleđen Apelacionom sudu i smatra se značajnim slučajem koji bi mogao uticati na prava svakog roditelja iz Velike Britanije. Zanimljivo je da Faiz Sidiku nije prva osoba koja je tužila roditelje zbog finansijskog održavanja. S druge strane, takođe smo imali da roditelji tuže svoju odraslu decu zbog odbijanja da se isele iz porodične kuće.

IZVOR: FB / Newsie

Autor: redportal.rs

#POSAO

#finansijska podrška

#roditelji

#tužba