Ženka je veća od mužjaka 🤨

Pam Tejlor iz Australije objavila je fotografije velikog insekta na grupi Amateri entomologije u Australiji, 23. februara. Na slikama je bio ogromni sivi moljac koji se lepi za granu drveta. Da bi pokazala koliko je moljac zaista bio velik, žena ga je takođe fotografisala pored svoje šake. Mnogi iz grupe su prepoznali insekta kao primerak Endoxyla Cinereus ili gigantskog drvenog moljca. Ovo je najteža vrsta moljaca na svetu, neki teže i do 30 grama, a raspon krila može biti i do 25 centimetara.

- To je ptica, to je avion.. Žao mi nisam mogao da odolim. Nikada nisam zamišljao da u Australiji imamo toliko velikih moljaca, prelepo je - napisao je jedan član grupe.

Pam je kasnije ažurirala svoju objavu, dodajući nove fotografije na kojima su sada prikazana 2 džinovska moljca. Uprkos teškoj, olujnoj noći, gigantski moljac uspeo je da pronađe partnera za parenje. Zanimljivo je da je veći primerak ženka.

Foto: Facebook.com/Pam Taylor

- Otišla sam da ga proverim jutros da li je preživeo oluju sinoć... Definitivno je bio zauzet!… AŽURIRAJ! najveći moljac je ženka a ne mužjak!!! - napisala je Tejlor.

Oni su inače i poznati kao olujni ili kišni moljci. Nemaju usta i žive samo kratko vreme nakon što se izlegu. Endoxyla Cinereus moljci prilično su česti u priobalnoj Australiji, iako su vrlo retki.

Autor: redportal.rs

#Endoxyla Cinereus

#Moljac

#australija

#moljac veći od šake