Tema današnjeg Razvlačenja bila je posvećena stravičnoj grupi EX YU Balkanska Soba, koja broji preko 37.000 članova.

Tema današnjeg Razvlačenja, emisije koja se emituje svakog radnog dana u periodu od 7 do 10 časova na RED TV-u, bila je posvećena stravičnoj grupi  EX YU Balkanska Soba, koja je osnovana na aplikaciji Telegram, a koja broji preko 37.000 članova.

Foto: Printscreen RED TV

Pomenuta grupa, u kojoj su članovi uglavnom muškarci, svakodnevno je delila slike, video snimke i osnovne podatke devojka širom zemlje bez njihovog znanja. Devojka koja je javno istupila i otkrila sve o pomenutoj grupi Staša Ivković, bila je današnji gost Ive, Filipa i Pande u studiju emisije Razvlačenje.

Staša je gledaocima RED TV-a otkrila da je za grupu saznala tokom prošle godine, tako što ju je jedan mladić iz ozloglašene grupe upozorio i rekao da zaključa Instagram profil, kao i da ukoliko joj budu stizale neke poruke od nepoznatih muškaraca, na njih ne odgovara.

Pomenuti mladić rekao joj je da se u grupi nalazi kako bi devojkama čije se slike nađu u njoj predočio šta bi moglo da se dogodi i upozorio ih.

Foto: Printscreen RED TV

Kada je na svom profilu javno iznela zbog čega je EX YU Balkanska Soba oformljena i kakav sadržaj se kroz nju plasira, počela je dobijati pretnje, međutim, svaka od njih ubrzo je obrisana, jer aplikacija Telegram, na kojoj je grupa oformljena, briše čet na svim uređajima, a ne samo na onom sa kog je određena poruka poslata. Takođe, Telegram ima mogućnost skrivanja broja, kao i stavljanja lažnog imena, tako da je Staša uspela svega nekoliko pretnji da skrinšotuje kao dokaz koji će biti prosleđen policiji.

Staša je jezive detalje o grupi iznela još prošle godine na svom Tviter nalogu, ali ta vest tada nije naišla na veliku pažnju medija, kao danas.

Nekoliko skrinšotova iz grupe  EX YU Balkanska Soba prikazano je danas u emisiji:

Foto: Printscreen RED TV

Foto: Printscreen RED TV

Grupe ovog tipa postoje već nekoliko godina, a kako Staša kaže, i dalje joj se javljaju devojke koje su zbog plasiranja njihovih slika u ovim grupama imale velike probleme i teško se oporavljale od njih.

Do onih koji su slali slike i videe u grupu gotovo je nemoguće doći, jer su im zahvaljujući aplikaciji osnovni podaci zaštićeni i ne mogu se videti.

Iako je saznanje da postoji ovakva grupa veoma uzdrmalo javnost, ona još uvek nije ugašena.

Staša je pozvala sve devojke koje su bile žrtva ove grupe da joj se jave.

Autor: redportal.rs

#EX YU Balkanska Soba

#razvlačenje

#staša ivković