Sudbina mečića za sada je nepoznata 😔

Užasna vest da je mečka koja je sa mladuncima posetila urbanu gradsku zonu svirepo ubijena uznemirila je javnost u Beranama, piše portal Volim Podgoricu.

- Nakon duge potrage i praćenja tragova uspeo sam da pronađem mečku. Nažalost, bila je ubijena. Ovo je delo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili koje je mogao da ovo učini - reako je savesni lovac Mladen Premović.

Policija je zadržala dve osobe zbog sumnje da su  ubile mečku u selu Rovci i oni će danas biti privedeni tužiocu.

Ubijena mečka je pronađena u mestu Jela-Breze u selu Rovca, a sudbina mečića za sada je nepoznata i za njima se još uvek traga.

Lovci znalci smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se u potrazi za hranom, zbog guste magle, izgubila i zalutala u grad.

Iz policije su Vijestima kazali da su od dvojice mladića za koje se sumnja da su to učinili, oduzeli oružje, uzeli parafinsku rukavicu i da se nadaju da je slučaj rešen. Oni su napomenuli da su ostaci mečke transportovani za Podgoricu da bi se u specijalizovanoj ustanovi izvršila obdukcija.

Autor: Volim Podgoricu

#Berane

#Krivolovci

#Ubijen medved

#lov