U vreme kad je bio na slobodi, zgrade nisu postojale 😎

Amerikanac Džozef Lajgon (83) otišao je u zatvor kada je imao samo 15 godina. U zatvoru je proveo 68 godina. Kada je izašao na slobodu očarale su ga visoke zgrade kojih nije bilo u Filadelfiji dok je bio na slobodi. Lajgon je osuđen na doživotnu robiju jer je učestvovao u oružanim pljačkama i napadima sa grupom pijanih tinejdžera, koji su ubili 2 osobe 1953. godine.

Iako je tvrdio je da nije lično ubio nikoga, dobio je doživotnu zatvorsku kaznu i pre nego što je mogao da dobije dozvolu za upravljanje vozilima. Skoro 7 decenija kasnije, 11. februara, izašao je na slobodu, jer je njegov advokat ubedio sud da je doživotna robija neustavna.

- Svet se promenio otkada je Lajgon počeo da služi kaznu, ali se i on promenio, sada je praktično novi čovek. Vrlo je radostan i oduševljen promenama u Filadelfiji od 1953. godine, posebno se divi neboderima. Pričao je i o svojim voljenima, koji nisu više među živima, čini se da mu to najviše nedostaje - rekla je Elenor Majers, jedan od savetnika u YSRP, filadelfijski centar za osuđene maloletnike i njihovo vraćanje u društvo.

Autor: redportal.rs

#doživotna robija

#sloboda

#visoke zgrade

#zatvor

#zgrada