Žive bez struje i vode

Matijas, Tova i njihov sin Ajvar žive u kolibi usred šume u Švedskoj. U kolibu bez struje i vode uslili su se pre 8 godina.

Danju provode u prirodi, a uveče u aktivnostima uz sveće. Uzgajaju hranu, drže kućne ljubimce, a koliba im je samo 14m2. Imaju solarne panele za punjenje telefona. Stalno snimaju video zapise kako izgleda njihov život i postavljaju ih na svoj Jutjub kanal pod nazivom Talasbuan.

Par nije otkrio tačnu lokaciju svog doma i rekao je da uživa u životu odsečenom od ostatka sveta. Matijas je iz Finske, a Tova iz Švedske. Odrasla je u švedskom selu, nekoliko kilometara od njihove kolibe.

IZVOR: YT / Talasbuan

Oboje su želeli slobodan i opušten način života i rekli su da je njihov moto da nešto poprave ako nešto pođe po zlu, a ne da kupe novo. Zemljište na kojem se nalazi koliba pripada Tovinoj porodici, pa im nije trebalo da pozajmljuju novac da bi obezbedili dom.

Vikendica je stara 80 godina i bila je namenjena samo letnjim odmorima, ali su je Matija i Tova prilagodili da tamo živi tokom cele godine.

Najbliže selo udaljeno je nekoliko kilometara, a najbliži grad udaljen je 100 km.

pročitajte još

NAJVIŠE selo u Evropi

Autor: redportal.rs

#koliba

#par

#švedska

#život