Video-snimak digao na noge roditelje i inspekciju!

Vaspitačica vrtića Zamak, glavni akter snimka na kome se vidi kako brutalno maltretira mališane, saslušana je u policiji.

Vaspitačica koja je na skandaloznom snimku iz beogradskog vrtića Zamak na kome se vidi kako maltretira jedno dete dobila je otkaz. Ovo je saopšteno roditeljima na sastanku koji je vlasnik vrtića sazvao večeras sa roditeljima.

Ranije je objavljeno da će Gradska prosvetna inspekcija po hitnom nalogu sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka već tokom prepodneva obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića Zamak.

View this post on Instagram

A post shared by Vrtić ZAMAK (@vrtic.zamak)

IZVOR: IG / vrtic.zamak

Gak je istakao da će ukoliko se utvrdi da su snimci koje su objavili pojedini mediji autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice.

- Inspekcija će utvrditi činjenice, a institucije će dalje obaviti svoj posao. Takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom - rekao je Gak.

Pozvao je sve roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

Dešavale su se scene gde su vaspitači nasilno držali decu, zavrtali im uši i ruke, vukli ih za kosu i izbacivali napolje ako se neko rasplače, a postojala je i posebna prostorija u koju su mališani išli po kazni, rekla je jedna majka čije dete ide u ovaj vrtić.

Autor: redportal.rs

#deca

#maltretiranje

#saslušanje

#vrtić

#zamak