Britanski vozač kamiona ostao iznenađen

Na holandskoj televiziji sinoć je prikazan video-snimak sa granice prilikom koje su carinici ove zemlje konfiskovali sendvič sa šunkom koji je britanski vozač kamiona pokušao da prošvercuje u ovu zemlju, pretpostavljamo za lične potrebe. 😂

Naime, po novim pravilima o uvozu, u ovu zemlju je od 1. januara ove godine zabranjen uvoz prehrambenih proizvoda životinjskog porekla iz Ujedinjenog Kraljevstva, što uključuje meso, mleko i njihove prerađevine. Carinici nisu propustili da potencijalno gladnom vozaču dodatno stanu na muku, uz reči Dobrodošli u Bregzit.

Ovaj postupak inače nije neka novost, jer carinici ove zemlje od početka godine imaju pune ruke posla u potrazi za hranom iz Velike Britanije koja se potencijalno unosi u Holandiju.

- Cela ta priča sa oduzimanjem sendviča je prilično glupa. Svi u Holandiji i zemljama EU dobro znaju da se držimo najviših standarda kad je hrana u pitanju - rekao je poslanik u britanskom parlamentu Endrju Brajdžen povodom ovog slučaja.

Novi vodiči za vozače teretnih kamiona i ostale koji putuju u zemlje EU svakako sadrže uputstva da se prilikom prelaska granica ovih zemalja ne unose namirnice životinjskog porekla, tako da će svi oni ubuduće hranu za put morati da kupuju u zemljama u koje su se uputili.

Što se tiče samog vozača sa snimka holandske televizije, carinici nisu bili naročito predusetljivi. Naime, na njegovu molbu da mu makar vrate hleb sa paradajzom i majonezom, a da šunku zadrže, oni su odgovorili odrečno. Pretpostavljamo da je to zato što je šunka neodvojivi deo sendviča, pa onda ne bi mogli da pišu da su konfiskovali sendvič već samo šunku, ali nismo sigurni. 🤔

IZVOR: YT / The Telegraph

Autor: redportal.rs

#Brexit

#Holandija

#Ujedinjeno Kraljestvo

#Velika Britanija

#bregzit

#sendvič