Policija kasnije uklonila putnika iz aviona i vratila ga na aerodrom

Let u Kini odložen je više od četiri sata nakon što je putnik bacio novčiće u motor aviona. Let China Southern Airlinesa trebalo je da poleti iz Sanje za Peking oko 10:00 časova, ali je poleteo četiri sata kasnije.

Na snimku koji su objavili brojni državni mediji, stjuardesa pita putnika koliko je novčića bacio u motor, na šta muškarac odgovara – između tri i pet. Policija je kasnije uklonila putnika iz aviona i vratila ga na aerodrom. Avio-kompanija je saopštila da su novčići pronađeni tokom bezbednosnih provera.

- Osoblje za održavanje aviona izvršilo je sveobuhvatnu bezbednosnu proveru i utvrdilo da nije bilo bezbednosnih problema pre poletanja - saopštila je korisnička služba avio-kompanije, a prenosi CNN.

China Southern Airlines izdao je u srijedu upozorenje o "neciviliziranom ponašanju", rekavši da bacanje novčića u motor aviona predstavlja prijetnju sigurnosti. U Kini je bilo nekoliko takvih incidenata u proteklih nekoliko godina, a putnici su bacali novčiće na avion verujući da to „donosi sreću“.a

Prošlog oktobra, let China Southern Airlinesa za Guangdžou odložen je nakon što je putnik bacio novčiće na avion. 2021. godine, let GH Airlinesa između Vejfanga i Haikua je otkazan jer je nekoliko novčića umotanih u crveni papir pronađeno na zemlji. Godine 2017, jedan stariji putnik bacio je novčiće u avion kompanije China Southern Airlines tokom ukrcavanja, tvrdeći da je to bila molitva za bezbedan let.

Autor: redportal.rs