Pritvori u SAD nemaju organsku hranu za zatvorenike

Učesnik prošlonedeljnih protesta u Vašingtonu, 33-godišnji Džejkob Čensli (Jacob Chansley), izveden je pred sud zbog neovlašćenog upada u ovu zgradu. Fotografije na kojima se video su brzo postale viralne, budući da je bio obučen u neobičan kostim, prepoznatljiv po krznenoj kapi sa rogovima, noseći koplje sa američkom zastavom na vrhu, dok mu je i samo lice bilo obojeno u boje američke zastave.

Rodom iz Finiksa (Arizona, SAD) Džejkob se takođe na mreži može naći i pod pseudonimima Džejk Andželi (Jake Angeli) ili prosto Kuanon Šaman (QAnon Shaman). Čensli se sam predao odeljenju FBI prošle nedelje, a optužen je za neovlašćen ulaz u objekte pod zaštitom, nasilje i nepropisno ponašanje u zgradi Kapitola.

Na svom prvom pojavljivanju nije se izjasnio o optužbama, ali se učtivo obratio sudiji i zatražio da se obrati prijatelju kako bi angažovao advokata. Ipak, dodeljeni branilac je obavestio sud da Džejk nije jeo ništa od kad se predao, dok je ABC15 javio da je razlog tome što pritvorske jedinice u SAD nemaju hranu koja je u potpunosti organska, a koja je Čensliju jedino i prihvatljiva.

Sudija je saznanje o tome da zatvorenik nije ništa jeo danima primio sa iznenađenjem i uputio dodeljenog branioca da to pitanje reši sa čuvarima u zatvoru. U međuvremenu, sa osobljem zatvora je dogovoreno da će mu se ubuduće dostavljati organska hrana koja je neophodna za njegovu šamansku dijetu.

IZVOR: TW / @MelissaBlasius

Sam Čensli je za prošlonedeljni upad u Kapitol rekao da je uradio samo ono što su osnivači američke nacije uradili.

- Protest ispred Kapitola je bio samo patriotski čin ljudi koji su radili isto ono što su radili očevi osnivači naše nacije - rekao je Čensli pre no što se predao, dodavši da veruje da će biti pušten jer smatra da nije uradio ništa loše, budući da su istina i Bog bili na njegovoj strani.

Autor: redportal.rs

#džejkob čensli

#kapitol

#neorganska hrana

#organska hrana