Vice Media posluje u više od 30 zemalja

Vice Media planira da otpusti stotine radnih mesta nakon što prestane da objavljuje sadržaj na Vice.com, najavio je izvršni direktor Brus Dikson.

U maju je kompanija podnela zahtev za bankrot u SAD i kupila ju je Fortress Investment Group. Dikson kaže da Vajs planira da se "udruži sa etabliranim medijskim kompanijama u distribuciji njihovog digitalnog sadržaja".

Fortress Investment Group takođe poseduje Kanal 4, Los Anđeles Tajms i Biznis Insajder, koji su ove godine već otpustili nekoliko radnih mesta.

Dikson tvrdi da im više nije isplativo da distribuiraju digitalni sadržaj na način na koji su to činili do sada, piše Bi-Bi-Si pozivajući se na njegovo pismo.

- Nažalost, to znači da ćemo smanjiti našu radnu snagu, ukinuti nekoliko stotina radnih mesta - rekao je Dikson.

Kompanija nastavlja da prodaje posao, rekao je Dikson, dodajući da će nove informacije biti objavljene u narednim nedeljama.

Poreklo kompanije datira iz 1994. godine, kada su Šejn Smit, Gevin Mekins i Suroš Alvi osnovali rubni časopis pod nazivom The Voice of Montreal. Danas Vice Media posluje u više od 30 zemalja.

Kompanija je procenjena na 5,7 milijardi dolara u 2017. i najavljena je kao avangardna kompanija koja će uzdrmati tradicionalni medijski pejzaž oštrim sadržajem namenjenim mladima. Očekivalo se da će Vajs privući milione mlađih ljudi putem platformi društvenih medija.

Autor: redportal.rs