Navedeni novac uštedeo hranitelj koji se brinuo o Linsovom sinu pre nego što je smešten u Centar za osobe sa posebnim potrebama

Majka je ukrala petnaest hiljada funti iz ušteđevine svog autističnog sina i sve potrošila na sebe. Sud u Bornmutu joj je izrekao uslovnu kaznu. Tokom suđenja se saznalo da je Šeril Lins (47) uzela novac namenjen za terapiju svog sina i potrošila ga na taksi i kupovinu.

Navedeni novac uštedeo je hranitelj koji se brinuo o Linsovom sinu pre nego što je smešten u Centar za osobe sa posebnim potrebama. Mladić ima teške komunikacijske poteškoće, autizam i ne zna kako da raspolaže sopstvenim novcem“, rekla je tužiteljka Rouz Berns.

Lins se u petak izjasnio krivim po optužbama za prevaru zloupotrebom položaja. Sudija je rekao da je njeno ponašanje bilo za prezir i osudio Lins na dve godine uslovno. Ova 47-godišnjakinja je preuzela finansije svog sina kada se on preselio u Bornmut centar sa 18 godina.

Od 2017. do 2020. povukla je između 14.000 i 15.000 funti sa njegovog računa. Ali onda je socijalna radnica posumnjala na prevaru i prijavila policiji, prenosi Dejli mejl.

Linsov advokat Kristofer Piks rekao je sudu da njegova klijentica nije profesionalni prevarant i da se kaje zbog svojih postupaka. Rekla je da je i sama imala teško detinjstvo koje je provela sa raznim hr

Autor: redportal.rs