Najavljen policijski čas od 20 časova u Francuskoj

Francuska će večeras angažovati 100.000 policajaca i pripadnika žandarmerije širom cele zemlje kako bi pomogli da se poštuje policijski čas koji će večeras početi od 20 č.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanin naveo je da će organi reda biti na ulicama kako bi obezbedili ulice širom francuske od potencijalnog terorističkog napada. Istakao je i da će se prisustvo policije videti u svim gradskim centrima i prigradskim naseljima od 20 č.

Ovakve mere vlade proglašene su sa ciljem suzbijanja drugog talasa koronavirusa u Francuskoj, a pogotovo za novogodišnju noć kada je mogućnost organizovanja različitih provoda svedena na minimum. Kazna za kršenje policijskog časa iznosi 135 evra, dok ona može da se izbegne ukoliko postoji potvrda da su u pitanju poslovne obaveze, pomoć porodici ili zdravstveni problemi.

Ako su žurke organizovane u lokalima za koje je predviđeno da posle 20 č. budu zatvoreni, ili ako provodi u domovima idu iznad "granice privatnosti", predviđene su kazne koje se kreću od 135 evra, pa sve do 3.750 evra u slučaju ponavljanja prekršaja.

Ministar unutrašnjih poslova navodi da je maksimalno 6 ljudi dozvoljeno u jednom prostoru, ali da to nije zvanična odredba vlade, već poziv građanima da budu pažljivi i odgovorni.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#Karantin

#Makron

#Nova Godina

#koronavirus

#policija