Za 15 godina vladavine ovo je najteža godina za Angelu Merkel

Angela Merkel je nemačka kancelarka već 15 godina, a 2020. joj je najteža do sada, navela je u svom novogodišnjem govoru.

Nikada za poslednjih 15 godina nismo imali godinu koja je ovako teška i nikada nismo, bez obzira na sve brige, gledali napred sa toliko nade.

Kancelarka Angela Merkel, koja neće da se kandiduje za novi mandat 2021. godine, kritikovala one koji šire teorije zavere o koronavirusu, ali je navela da je sa dolaskom vakcine otvorena nova nada.

Angela Merkel je pohvalila medicinsko osoblje i ostale radnike, ali je kritikovala "beznadežne pojedince" i pogotovo one koji su širili teorije zavere o koronavirusu.

Mogu samo da zamislim gorak osećaj onih koji su izgubili svoje voljene zbog koronavirusa dok slušaju beznadežne pojedince koji šire teorije zavere o ovoj pošasti. Teorije zavere nisu samo neistinite i opasne, nego su i cinične i okrutne.

Angela Merkel je završila govor u pozitivnom tonu, gde je ukazala na značaj vakcine i pohvalila nemački par koji stoji iza otkrivanja Biontekove vakcine.

Osnivači Ugur Sahin i Ozlem Tureči iz Majnca su mi rekli da su u njihovoj kompaniji ljudi iz 60 različitih država. Ništa bolje ne pokazuje evropsku i međunarodnu saradnju i snagu diverziteta koji donosi napredak.

Autor: redportal.rs

#Angela Merkel

#Nemačka

#Nova Godina

#Vakcina

#koronavirus